Uspešna prva izvedba Triglav The Rock Ljubljana je letos v prestolnico privabila zvezdniško zasedbo tako v moški kot tudi v ženski kategoriji. Svojo prisotnost so potrdili najboljši svetovni plezalci, med katerima sta v tej sezoni v ospredju Jernej Kruder in Janja Garnbret.

Kruder je v tej sezoni dvakrat že stal na zmagovalnem odru, med potrjenimi konkurenti v moški kategoriji so Chon Jongwon, Alexey Rubtsov, Jan Hojer, David Firnenburg, Manuel Cornu, Rolands Rugens, Mickael Mawem in kvalifikanti. Slednji se bodo na veliko steno v središču Ljubljane uvrstili preko petkovih kvalifikacij, ki bodo potekale v plezalnem centru Plus Climbing v Kopru. Nanje se lahko prijavijo vsi, ki bodo v letošnjem letu dopolnili 15 let.

V ženski konkurenci bosta pod slovensko zastavo nastopili lanskoletna zmagovalka, Janja Garnbret in perspektivna Katja Kadić. Dvojica bo tekmovala v konkurenci Petre Klingler, Staše Gejo, Michaele Tracy, Chloe Caulier, Alme Bestvater in kvalifikantk. Po šest najboljših iz obeh kategorij se bo pomerilo v velikem finalu s pričetkom ob 20. uri.