Na polnem Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer so letos na svoj račun prišli tudi obiskovalci, smo dobili vseh 12 finalistov mednarodnega plezalnega tekmovanja Triglav The Rock Ljubljana. V polfinalu, za katerega si je polovica tekmovalcev mesto zagotovila na včerajšnjih kvalifikacijah v Kopru, so se plezalci pomerili na štirih balvanih. V finalu bo nastopilo pet Slovencev.

V zgodnjih dopoldanskih urah so obiskovalci lahko preizkusili Spar adrenalinski park, prvi mestni Artros zipline, VikingLotto kolo sreče, mini steber poguma, ali se ustavili ob različnih stojnicah. Kasneje jih je, tako kot lani, pregnal dež. Prvič je dogajanje doseglo vrelišče ob 13. uri, ko so najboljši plezalci prvič preizkusili plezalno steno.

Na štartni listi so bili tekmovalci iz 15 držav, največ finalistov pa bo imela Slovenija. Po šest najboljših v ženski in šest najboljših v moški kategoriji se bo ob 20.uri pomerilo za naslov najboljšega, ki ga branita Janja Garnbret in Chon Jongwon. Zmagovalca bomo razglasili nekaj po 22. uri.

Rezultati

Finalisti v moški konkurenci:

 1. Gabriele Moroni / Italija
 2. Anže Peharc / Slovenija  
 3. Jernej Kruder / Slovenija
 4. Sergii Topishko / Ukrajina
 5. Mickael Mawem / Francija
 6. Manuel Cornu / Francija

Finalistke v ženski konkurenci:

 1. Vita Lukan / Slovenija
 2. Urška Repušič / Slovenija
 3. Staša Gejo / Srbija
 4. Janja Garnbret / Slovenija
 5. Chloe Caulier / Belgija
 6. Petra Klingler / Švica