3. TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA
25. maj * 9h – 22h @ Kongresni trg, LJ


DRUŽINSKI ŠPORTNI DAN V MESTU: ADRENALINSKI PARK * ZIPLINE …
Na dan mladosti bo Ljubljana gostila že tretjo izvedbo atraktivnega tekmovanja v balvanskem plezanju, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Tekma je v svetovnem merilu posebna tudi zato, ker je edina tega ranga, ki se odvija sredi mesta, spremlja pa jo množica navijačev, kup zabavnih in rekreativnih aktivnosti za obiskovalce ter izbrana glasba.

Ambasadorja tekmovanja, ki ga gosti agencija Extrem, sta slovenska športnica leta in serijska svetovna prvakinja Janja Garnbret ter aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder. Z njima se bodo na atraktivni lokaciji sredi prestolnice pomerili kolegi iz svetovnega plezalnega vrha, preboj na tekmo je mogoč tudi preko kvalifikacij, vse skupaj pa bo ogrevanje za Tokio 2020, kjer se bodo športni plezalci prvič borili za olimpijske medalje.


GIBANJE IN ZABAVA ZA CELO DRUŽINO

Plezalni spektakel na Kongresnem trgu pa ne bo namenjen le resnim plezalcem, ampak bo punudil še kup vsebin za aktivno preživljanje prostega časa družin in mladine. Brezplačno boste lahko obiskali adrenalinski park, preleteli Kongresni trg na jeklenici (zipline), ob pomoči inštruktorjev in varnostnih vrvi preplezali umetno steno, se s prijatelji pomerili kdo se prej povzpne na steber poguma … utrip pa vam bo dvignilo tudi noro navijaško vzdušje ob spopadu najboljših plezalcev in plezalk pod sojem žarometov, ki ga bo neposredno prenašala tudi Televizija Slovenije.

Facebook: www.facebook.com/TriglavTheRockLjubljana
Spletna stran: www.therockljubljana.com
Video reportaža 2018: www.facebook.com/TriglavTheRockLjubljana/videos/910081425827073/

– – – – –

INFORMACIJE ZA PLEZALCE
Tekmovanje bo trajalo dva dni. Kvalifikacije bodo v novem balvanskem centru Bolder Scena v Ljubljani, polfinale in finale pa na Kongresnem trgu. Zmaga kdor v finalu v najmanj poskusih prepleza največ balvanov. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki bodo letos dopolnili 15 let. V kvalifikacijah bo nastopilo več kot sto tekmovalcev. Polfinale je rezervirano za 20 moških in 20 žensk. Vanj se uvrsti 10 plezalk in 10 plezalcev iz kvalifikacij, druga polovica tekmuje s povabilom organizatorja. V finalu bo nastopilo 12 tekmovalcev, 6 najboljših plezalk in 6 najboljših plezalcev iz polfinala.

Kvalifikacije: 24. maj @ Balvanski center Bolder Scena, Ljubljana
Polfinale in finale: 25. maj @ Kongresni trg, Ljubljana