BOLDERSCENA
Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana
Petek, 24. 5. 2019

Kvalifikacije
16.00 – 19.30
20.00 – objava rezultatov iz kvalifikacij

Postavljenih bo 15 balvanov (5 smeri za ženske, 5 smeri za moške, 5 smeri za oba spola). Tekmovalci, ki so se prijavili za kvalifikacije lahko plezajo tudi balvane za rekreativce, ne morejo pa tekmovati na rekreativnem tekmovanju.

Rekreativno tekmovanje
16.00 – 19.00 – rekreativno tekmovanje
20.30 – 21.30 – finale rekreativnega tekmovanja
22.00 – podelitev nagrad najboljšim na rekreativnem tekmovanju

Postavljenih bo 15 različno težkih balvanov z oznako R1 – R15, po sistemu višja kot je številka težji je balvan. Tekmovalci, ki so se prijavili za rekreativno tekmovanje, v času poteka kvalifikacij ne smejo plezati balvanov za kvalifikacije in ne morejo tekmovati v kvalifikacijah. Lahko pa se poizkusijo v balvanih za kvalifikacije po kvalifikacijah ali v naslednjih dneh.

Prijave
Prijave potekajo preko internetne spletne strani www.therockljubljana.com/registration
Prijave potekajo tudi na dan tekmovanja oziroma po pretečenem roku za prijavo preko spleta, vendar le na mestu kvalifikacij tj. BOLDER SCENA, cena pa je 25,00 EUR. Prvih 120 preko spleta prijavljenih tekmovalcev prejme uradni tekmovalni dres.

Sistem tekmovanja – kvalifikacije

Kvalifikacije so odprtega tipa. Potekajo v Ljubljani, v plezalnem centru Bolder Scena. Udeleži se jih lahko vsak, ki se pravočasno prijavi na spletni strani https://www.laskopohorskismuk.com/registration in plača startnino v višini 20 EUR. Prijave so možne tudi na dan tekmovanja v Ljubljani, v Bolder Sceni. Za kvalifikacije je postavljenih petnajst balvanov. Pet balvanov je postavljenih samo za ženske, pet samo za moške, pet pa je skupnih, torej jih lahko plezajo tako moški kot ženske. Vsak balvan za moške oziroma za ženske šteje tisoč točk, vendar le v primeru, da ga spleza samo en tekmovalec. Sicer se točke za preplezan balvan razdelijo med tekmovalce, ki so dosegli vrh. Enako je s skupnimi balvani, le da ti štejejo največ petsto točk. Pleza se »na flash«, štejejo pa le osvojeni vrhovi. Rezultate si tekmovalci beležijo sami, po sistemu FAIR PLAY. Zapisujejo jih na tekmovalni kartonček, ki ga prejmejo ob začetku tekmovanja, po tekmovanju pa ga najkasneje ob 19.35 izročijo organizatorju tekmovanja na mestu kjer so se registrirali.  Svoje rezultate lahko vpisujejo tudi preko spletne aplikacije SMART SCORECARD (www.scorecard.info), vendar le za lastno uporabo. Po koncu kvalifikacij, pa morajo NUJNO, na mestu kjer so se registrirali, oddati tekmovalni kartonček z vpisanimi rezultati, sicer bodo njihovi rezultati neveljavni.
V polfinale se uvrsti deset najboljših žensk in deset najboljših moških. V primeru neodločenega rezultata se v polfinale uvrstijo vsi, ki si delijo mesto, ki še vodi v polfinale. Izjemoma se v polfinale lahko uvrsti več kot deset tekmovalcev, vendar le v primeru, ko se sprosti dodatno mesto, ki je rezervirano za tekmovalce, ki so se na tekmovanje uvrstili s posebnim povabilom.
Tehničnega sestanka ni. Vse informacije dobijo tekmovalci pred začetkom tekmovanja v mapi za tekmovalce oziroma pri organizatorju tekmovanja ob registraciji ali skupaj z uradnimi rezultati po koncu kvalifikacij.

Sistem rekreativnega tekmovanja

Tekmovanje je odprtega tipa. Poteka v Ljubljani, v plezalnem centru Bolder Scena. Udeleži se ga lahko vsak, ki se pravočasno prijavi na spletni strani https://www.laskopohorskismuk.com/registration in plača startnino v višini 20 EUR. Prijave so možne tudi na dan tekmovanja v Ljubljani, v Bolder Sceni. Za kvalifikacije je postavljenih petnajst balvanov, različnih težavnosti, po sistemu višja številka kot je, težji je balvan. Vsak balvan šteje tisoč točk, vendar le v primeru, da ga spleza samo en tekmovalec. Sicer se točke za preplezan balvan razdelijo med tekmovalce, ki so dosegli vrh. Rezultate tekmovalci beležijo sami, s pomočjo svojega mobilnega telefona in spletne aplikacije SMART SCORECARD, zato se morajo predhodno obvezno registrirati kot nov uporabnik preko spletne povezave www.scorecard.info. Za razliko od tekmovalcev, ki so se prijavili na kvalifikacije Triglav The Rock, njim ni potrebno rezultatov vpisovati  v tekmovalni kartonček, vendar bodo veljali le rezultati, ki bodo vpisani do konca tekmovanja tj. do 19.00 ure.
Najboljših osem žensk in najboljših osem moških se uvrsti v finale rekreativnega plezanja.  V primeru neodločenega rezultata se v finale uvrstijo vsi, ki si delijo mesto, ki še vodi v polfinale.
Finale rekreativnega tekmovanja poteka na istem mestu kot rekreativno plezanje, le da so postavljani novi balvani. Zmaga tekmovalec, ki osvoji več vrhov oziroma doseže več con v manj poskusih. Za beleženje rezultatov v finalnem delu tekmovanja bo poskrbel organizator rekreativnega tekmovanja – Bolder Scena.

Po končanih tekmovanjih bo v Bolder Sceni potekal uradni Triglav The Rock Ljubljana AFTER PARTY! Vabljeni vsi!