TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA – STREET EDITION
30. avgust * 9h – 22h @ Ljubljana Center

Plezalni šov Triglav The Rock Ljubljana se je s tremi izdajami na Kongresnem trgu zapisal med najbolj atraktivne športne tekme v Sloveniji, predvajajo pa ga tudi vodilni domači mediji. In če ste mislili, da ta adrenalinska ekshibicija, v kateri se lahko običajni smrtniki pomerijo z največjimi svetovnimi mojstri balvanskega plezanja, ne more biti še bolj atraktivna … no, potem morate obvezno doživeti letošnjo izdajo: TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA – STREET EDITION.

»Nadgradnja projekta Triglav the Rock Ljubljana se je po eni strani razvila iz koronskih omejitev in nezmožnosti organiziranja tekmovanja na Kongresnem trgu – zato bomo letos dnevni del izvedli kot serijo plezalnih izzivov po stavbah, strukturah in ograjah v centru mesta. Po drugi strani pa smo želeli nadaljevati zgodbo lanske odbojke na Ljubljanici, ki je bila ekstremno dobro sprejeta. Če je ‘street climbing’ oz. urbana inačica balvanskega plezanja nekaj, kar smo že videli, bo večerni spektakel, kjer se bo plezalo na steni nad Ljubljanico, pri čemer zgrešen oprimek pomeni padec v vodo, nekaj, česar tudi v tujini še niso delali. Pomembna razlika je še v tem, da je bila odbojkarska tekma revialna, to pa bo pravi športni boj do zadnjega oprimka,« pravi Simon Rožnik, vodja agencije Extrem, ki Slovenijo že skoraj desetletje premika tudi s projekti, kot so Ledena trofeja, velenjski Pljusk, Državno prvenstvo v košarki 3×3, 3×3 Ljubljana Challenger, Ljubljana Beach Volley … v sodelovanju z Red Bullom pa tudi Goni Pony in Planica 400.

Ambasador projekta je tudi tokrat Jernej Kruder: »Letošnja izdaja tekmovanja Triglav the Rock Ljubljana bo res posebna, saj se bo v kvalifikacijah plezalo po objektih, ki so del mesta. Za najavni film sem preplezal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače, kot plezanje v skali ali na umetni steni. A še vedno je to plezanje in v tem pogledu športni izziv,« pravi zmagovalec SP v balvanih in ‘poredni deček’ slovenskega plezanja, ki opozarja nase tudi z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah. Še atraktivnejši bo finale nad Ljubljanico, izziv spominja na Jernejeve adrenalinske posnetke plezanja po previsih na Majorki: »V tem izzivu bodo združene številne prvine: od plezanja nad vodo, do balvanskega, težavnostnega in hitrostnega plezanja, plezalo se bo le z rokami, ena na ena na izpadanje … tako da bo zelo atraktivno tudi za gledalce, sploh ker se napake kaznujejo s padcem v vodo.« Če k temu dodamo še produkcijo v stilu lanske odbojke in minulih plezalskih šovov, je jasno, da na letošnjem Triglav The Rocku res ne smete manjkati!

Dogodek bosta povezovala Matej Hrastar in Uroš Bitenc.

STREET CLIMBING – REKREATIVNO TEKMOVANJE
30. avgust 2020 / 9.00 – 17.00 / Center Ljubljane

Na več točkah v centru Ljubljane bodo postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah … Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Izzivi bodo na voljo med 9. in 17. uro in v tem času mora tekmovalec preplezati čim več le-teh. Najboljših 6 se bo pridružilo povabljenim plezalcem v finalu.

Praktičen primer iz tujine:  https://www.youtube.com/watch?v=uwQJszcMqdU

FINALE NA LJUBLJANICI
30. avgust 2020 / 20.00 / Ljubljanica pri Novem trgu

Pravi adrenalinski šus za tekmovalce in gledalce pa bo večerni finale, ki se bo odvijal na posebni plezalni steni, postavljeni nad Ljubljanico. Na steni bosta istočasno tekmovala po dva tekmovalca in zmagovalec bo tisti, ki prvi pripleza do zadnjega oprimka. Plezalo se bo lahko le z rokami, uporaba nog ne bo dovoljena. Tekmovanje bo teklo po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para nadaljuje v naslednji krog, do končnega zmagovalca. Ker bo stena postavljena nad vodo, je vsaka napaka plezalca kaznovana s padcem v Ljubljanico. V finalu bodo tekmovali povabljeni tekmovalci iz Slovenije in tujine, pridružilo pa se jim bo še 6 najboljših plezalcev iz rekreativnega dela tekmovanja.

FB: www.facebook.com/TriglavTheRockLjubljana
WP: www.therockljubljana.com
prijave: http://www.therockljubljana.com/registration/

Odbojka na Ljubljanici 2019 (video reportaža): https://www.youtube.com/watch?v=-BTjFwgw2Wc
Triglav the Rock LJ 2019 (video reportaža): https://www.youtube.com/watch?v=N3BOZFO_o74